Billig bredbånd – Hva er dine beste alternativ i Norge?

Er du ute etter et bedre nettverk hjemme? Det er ikke noe vi kan klandre deg for i så fall. Det er mye forskjellig man kan få hjemme, og teknologien har utviklet kraftig siden du sist byttet bredbånd. Mulighetene er mange i dag, og vil du ha et forbedret billig bredbånd, så har du definitivt kommet til riktig sted.

Billigzonen.eu har samlet alle bredbåndstilbud som finnes i Norge, og gjort det enkelt oversiktlig for deg å finne frem. Ta en titt på listene våre, og se an hva vi kan hjelpe deg med. Det er dumt om du skulle betale for mye for bredbåndet ditt i forhold til hastigheten du får, og det er en masse alternativ tilgjengelige også! Se bare på alle de mange tilbudene som finnes.

Onecall logo
4.9
Data
50 GB
Nedlastning opptil
100 Mbit/s
Opplasting opptil
35 Mbit/s
Nettverk
Telia
Pris
449 kr/mnd
Ingen bindingstid
Data Rollover
Bestill
Telia norge logo
4.7
Data
50 GB
Nedlastning opptil
100 Mbit/s
Opplasting opptil
35 Mbit/s
Nettverk
Telia
Pris
499 kr/mnd
Data Rollover
Ubegrenset data
Bestill

 

Størrelsen på vår kommisjon påvirker sortering – les mer

 

Billigste bredbåndet i 2024

Internett har blitt en nødvendighet for mange nå til dagen.

I dagens marked er det mange leverandører som tilbyr bredbåndstjenester. Det kan være vanskelig å navigere gjennom de forskjellige alternativene og finne den beste passende løsningen for deg. Derfor har vi tatt en grundig gjennomgang av hvilke bredbåndsleverandører som vil være billigst i 2024, slik at du kan få det riktige produktet til den beste prisen.

Vi har også sett på hva som er nødvendig for å få en god internettforbindelse og hva man bør se etter når man skal velge bredbåndsleverandør. Dette inkluderer ting som hastighet, stabilitet og kundeservice. Vi vil også diskutere de ulike teknologiene som brukes bak disse bredbåndene, inkludert fiberoptikk, kablet bredbånd og mobilt bredbånd, for å sikre at du alltid får den beste mulige tilkoblingen til rimelige priser.

Vi gir deg detaljert informasjon om hvilke bredbåndsleverandører som tilbyr de beste pakkene, og hvordan teknologien som brukes, vil utvikle seg over tid. Dette gjør at du kan velge den beste løsningen for dine behov når det kommer til å finne det billigste bredbåndet i 2024.

 

Bredbånd.com gjør det mulig at man som forbruker får det beste tilbudet på bredbånd. Alle tilbud er helt gratis og uforpliktende.

Besøk her

Annonse

 

Sammenlign bredbånd

I 2024 kan du forvente å se en rekke nye og forbedrede bredbåndstilbud fra ulike leverandører. Det er imidlertid viktig å sammenligne disse tilbudene nøye før du bestemmer deg for hvilket av dem som er det beste for deg.

Her er noen ting du bør vurdere når du sammenligner bredbåndstilbud:

· Hastighet: Hvor raskt vil ditt bredbånd være? De fleste moderne abonnementer gir hastigheter på rundt 100 Mbps, men noen kan gi opptil 1000 Mbps eller mer.

· Pris: Hvor mye koster abonnementet ditt per måned? Dette er et viktig aspekt som kan variere mye mellom de ulike tilbyderne.

· Bindingsperiode: Er det et abonnement med binding, eller kan du avslutte når som helst uten penaltyavgift? I de fleste tilfeller har man et 12-måneders abonnement, men noen tilbydere har kortere eller lengre bindingstider.

· Kundeservice: Har tilbyderen god kundeservice? Det er viktig å finne ut hvilken type støtte de tilbyr og hvordan man kan få tak i dem hvis det oppstår problemer.

· Geografisk dekning: Hvor god geografisk dekning har leverandøren din? Du vil muligens ikke få samme hastighet eller kvalitet på bredbånd overalt, så det er viktig å undersøke dette før du bestemmer deg for et abonnement.

Billigste bredbåndet i 2023

Hva er bredbånd?

Bredbånd er en form for internettilgang som leverer høy hastighet og stabilitet. Det gir brukerne rask og effektiv tilgang til nettsider, strømmetjenester og andre online tjenester. I denne artikkelen vil vi se nærmere på hvordan bredbånd fungerer, hvilke typer det finnes, samt de fordelene som kommer med å ha det.
Bredbånd kan være en god løsning for deg som ønsker å få rask og stabil tilgang til internett. Det finnes mange typer bredbåndstilbud, som kabelbredbånd, fiberbredbånd, satellittbredbånd, mobil bredbånd og andre trådløse alternativer.

Hver av disse har forskjellige fordeler som passer best for ulike bruksområder. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hva disse fordelene er, slik at du kan ta avgjørelsen om hvilken form for bredbånd som passer best for deg.

Det er mange forskjellige typer bredbånd, og det kan være lurt å undersøke hvilken type som passer deg best. De fleste leverandører tilbyr en kombinasjon av ADSL og fiber, men det er også andre muligheter. Det er viktig å vite at ikke alle typer bredbånd fungerer like godt på alle nettsteder.

ADSL er den vanligste typen bredbånd i Norge, men det finnes også andre alternativer som kan være bedre egnet for ditt bruk. Fiberbredbånd er ofte raskere enn ADSL, men det er ikke alltid tilgjengelig i alle områder. Kablet bredbånd er også en type som har blitt mer populær, selv om det ikke er like utbredt som andre typer.

Noen andre typer bredbånd som er verdt å vurdere, er satellitt, trådløst og mobil bredbånd. Dette kan være løsninger som passer best i visse situasjoner, så det er lurt å se nærmere på de forskjellige alternativene før du tar et valg.

 

Hvilke type bredbånd kan du få?

Det finnes to hovedtyper av bredbånd:

1. Asymmetrisk digital subscriber line (ADSL)
2. Symmetrisk digital subscriber line (SDSL)

ADSL er den mest utbredte formen for bredbånd i dag. Denne teknologien bruker en eksisterende telefonlinje for å levere høyhastighet internettilgang. ADSL-signalet er asymmetrisk, noe som betyr at nedlastingshastigheten er mye raskere enn opplastingshastigheten.

SDSL er en relativt ny type bredbåndsteknologi som bruker en eksisterende telefonlinje for å levere høy hastighet internettilgang. SDSL-signalet er symmetrisk, noe som betyr at nedlastings- og opplastingshastigheten er like raske.

 

Hvilke leverandører av bredbånd finnes i Norge?

Det finnes mange leverandører av bredbånd i Norge. De fleste tilbyr øyeblikkelig oppkobling, men noen krever en bestilling. De ulike hastighetene og pakkene kan gjøre det vanskelig å sammenligne priser, så vi har gjort det enkelt for deg ved å inkludere alle relevante avgifter i vårt abonnement. I tillegg vil du alltid ha 24/7-telefonsupport hvis du trenger hjelp.

Noen av de mest populære bredbåndsleverandørene i Norge er:
Telenor, Altibox, Get, Altinn, Lyse, Fjordkraft og Canal Digital.

 

Hva er linjeleie for bredbånd?

Linjeleie for bredbånd er en årlig avgift som du må betale for å ha tilgang til internett via din bredbåndsleverandør. Denne avgiften dekker kostnadene ved å leie linjen din fra teleselskapet, og er derfor ikke noe du kan slippe unna. For de aller fleste er denne avgiften på rundt 400 kroner i året, men dette kan variere noe fra leverandør til leverandør.

Selv om du betaler linjeleien, må du fortsatt kjøpe en bredbåndspakke fra din leverandør. Denne pakken vil vanligvis inneholde frie minutter og data til bruk over nettet.

 

Bredbånd når du bor i borettslag

Bredbånd når du bor i borettslag

Det er ikke alltid like enkelt å finne det billigste bredbåndet når man bor i et borettslag. Ofte er det slik at det er flere aktører som tilbyr tjenesten, og prisene kan variere mye. I tillegg kommer det ofte opp avgifter for å koble seg til fellesantennen eller andre felleskostnader. Her er noen tips til hvordan du kan spare penger på bredbåndet ditt:

• Sammenlign priser: Det er viktig å sammenligne priser før du bestiller bredbånd. Se på hva de ulike aktørene tilbyr, og sammenlign prisene på de ulike tjenestene. Du kan også bruke en broadbandsammenligner (bredbåndsammenligner) for å enkelt sammenligne de ulike tilbudene.

• Bestill online: Mange aktører gir rabatter hvis du bestiller online, så det lønner seg ofte å bestille bredbåndet over nettet. Husk også å se etter eventuelle tilbud som kanskje ikke er synlige på hjemmesidene til aktørene.

• Foreta en gruppebestilling: Det kan være lurt å foreta en gruppebestilling i borettslaget hvis mange beboere trenger bredbånd. Da vil aktøren ofte gi gode rabatter, siden de får flere kunder samtidig.

• Sjekk felleskostnadene: Ofte er det kostnader for å koble seg til fellesantennen eller andre felleskostnader som du må ta hensyn til når du skal velge leverandør. Sjekk at disse ikke blir for dyre, slik at du ikke ender opp med å betale mer i slutten av måneden enn du hadde regnet med.

 

Hva er Fibernett?

I 2024 kan du få bredbånd gjennom fiber for bare 299 kroner i måneden. Dette er det billigste alternativet for de som ønsker å surfe på nettet, og det er også det raskeste. Med en hastighet på opptil 1 Gbps kan du se på videoer, lytte til musikk og spille online spill uten at det går tregt.

Fibernettet består av tynne glassfibre, som er et materiale som leder lys bedre enn noe annet. Disse fibrene er satt sammen til tråder, og de fleste bredbåndstilbydere bruker disse trådene til å sende data over store avstander. Fordelen med fiber over andre teknologier er at den kan transportere store mengder data over lengre avstander uten tap av kvalitet eller hastighet.

Fibernettet er også mye bedre for miljøet enn andre bredbåndsmetoder. Fiberoptiske ledere bruker bare lysstråler, noe som betyr at det ikke produseres unødvendige varmeavgifter. I tillegg kan fibernettet holde seg oppdatert i årene fremover og støtte de nyeste teknologiene som kommer ut.
Fibernettet er en av de beste måtene å få tilgang til internett på, og det kan være et utmerket alternativ for deg som ønsker å surfe raskt og enkelt.

 

Hva er ADSL?

ADSL er en teknologi som brukes for å sende digitale data over kobbertråder. ADSL-nettverk er i dag de mest utbredte bredbåndsnettverkene i verden, og de fleste internettleverandører tilbyr denne tjenesten. ADSL fungerer ved å sende høyfrekvente data over den samme kobbertråden som brukes til å sende lavfrekvente tale. Denne teknologien gjør det mulig for både voice og data-trafikk å bruke den samme tråden, noe som gjør det mulig for flere brukere å dele på bandbredden.

ADSL har blitt utviklet gradvis siden 1980-tallet, og de første kommersielle nettverkene ble lansert på begynnelsen av 1990-tallet. I dag er det mange varianter av ADSL-teknologi, inkludert Asymmetric Digital Subscriber Line (ADSL) og Very high speed Digital Subscriber Line (VDSL).

 

Hva er VDSL?

VDSL er en type digital telekommunikasjonsteknologi som benytter seg av to-tråds twisted pair kabel for å sende data over et bredt frekvensområde. Denne teknologien gir høyere båndbredder enn andre digitale telekommunikasjonsteknologier, og er derfor spesielt egnet for bruk i høyhastighetsdataoverføring.

VDSL står for Very-high-bit-rate Digital Subscriber Line, og er en videreutvikling av ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line). I motsetning til ADSL som bruker et smalt frekvensområde, bruker VDSL hele det brede spekteret av frekvenser som finnes i kabelen. Dette gir mulighet for mye høyere båndbredder enn ADSL.

 

Hva er HDSL?

En High bitrate Digital Subscriber Line, eller HDSL, er en type digitalt bredbåndsteknologi som brukes til å sende høyhastighetsdata over kobbertelefonlinjer. HDSL-teknologien bruker to par kobbertråder for å sende data i to retninger samtidig, noe som gir en total dataoverføringshastighet på 6Mbps.
HDSL-teknologien brukes vanligvis til å levere bredbåndstjenester til boliger og mindre virksomheter. Den er et populært alternativ til fiberoptisk teknologi fordi den er billigere og lettere å implementere. HDSL-tilkoblinger har imidlertid et begrenset rekkevidde på opptil 4,5 kilometer, noe som gjør at de ikke kan brukes til mer avanserte applikasjoner som krever høyere hastigheter over større avstander.

 

Hva er SHDSL?

SHDSL er en teknologi som gjør det mulig å sende høyhastighetsdata over vanlige telefonlinjer. SHDSL-teknologien gjør dette ved å bruke frekvenser som ikke blir brukt av telefonen, noe som gjør at dataoverføringen kan skje uten å forstyrre samtalene. SHDSL-forbindelser kan oppnå hastigheter på opptil 2 Mbps, og er dermed ideelle for bedrifter som trenger raske og pålitelige dataforbindelser.
Kort sagt er SHDSL en teknologi som gjør det mulig for virksomheter å få stabile og høyhastighetsdataforbindelser over vanlige telefonlinjer.

 

Hva er DSL Internett?

DSL Internett er en type bredbåndstjeneste som bruker en digital subscriber line (DSL) til å sende og motta data over et telefonnettverk. DSL-teknologi har vært i bruk siden slutten av 1990-tallet, og mange telefoniselskaper tilbyr nå DSL-tjenester.

DSL Internet is a type of broadband service that uses a digital subscriber line (DSL) to transmit and receive data over a telephone network. DSL technology has been in use since the late 1990s, and many telecommunications companies now offer DSL services.

 

Hva er COAX?

COAX er et kabel som brukes til å overføre høyfrekvente signaler, for eksempel fra en TV-antenne til en TV-mottaker. COAX-kabler har ofte en metalldeksel som beskytter kabelen mot støy og interferens.

COAX er også kjent som koaksialkabel, og den består av to eller flere ledninger som er isolert fra hverandre. En indre leder overfører signalet, mens en ytre skjerm beskytter mot interferens.

 

Hva er Satelittbredbånd?

Satelittbredbånd er en type bredbåndstilknytning som bruker en satelitt i stedet for en tradisjonell jordbasert linje for å sende og motta data. Satelittbredbånd er ofte den eneste type bredbåndstilknytning tilgjengelig i områder der det ikke er noen form for jordbasert infrastruktur, som på mindre befolkede steder eller i de fjerne delene av landet.

Fordelene med satelittbredbånd inkluderer at det ikke er behov for telefonlinjer eller andre former for jordbasert infrastruktur, og at det kan være tilgjengelig overalt der det er et klart syn til himmelen. Ulempene med satelittbredbånd inkluderer at det generelt er dyrere enn andre typer bredbåndstilknytning, og at hastigheten på forbindelsen kan være variabel avhengig av været.

 

Hva er Mobilt bredbånd?

En av de mest brukte tjenestene i dag er mobilt bredbånd. Dette er en trådløs Internett-tilkobling som gir deg tilgang til Internett uansett hvor du befinner deg. Du trenger ikke å være koblet til en datamaskin for å bruke mobilt bredbånd, men kan bruke det med bærbare datamaskiner, nettbrett og smarttelefoner. I tillegg til å være trådløs, er mobilt bredbånd også ofte raskere enn vanlige bredbåndstilkoblinger.

Det er flere typer mobilt bredbånd som tilbys av forskjellige operatører, og disse inkluderer 3G, 4G og 5G. Teknologien bak disse nettverkene blir ofte oppgradert, slik at de kan levere stadig raskere Internett-hastigheter. Det er også forskjellige nettverkstilgangspakker som finnes for å dekke dine behov.

Mobilt bredbånd er en god løsning for de som ikke har tilgang til et vanlig fast bredbånd, som for eksempel studenter eller personer som ofte reiser. Det er også en kostnadseffektiv måte å koble seg til Internett på, siden du ikke trenger å abonnere på en fastlinje.

 

Få det beste trådløse bredbånd

Det er veldig få objekter eller elektroniske dingser som vi i dag har komblet til med kabel. Kanskje Tv-en din om den er i nærheten av ruteren. Ellers er det faktisk alt trådløst, og har du en god trådløs ruter så er mye gjort. Men en ruter kan gjøre bare så mye, for det er i all hovedsak opp til bredbåndet du får levert.

Er det for eksempel viktig for deg å ha en rask nedlastingshastighet, eller laster du opp mye? Sistnevnte har ikke vært så veldig aktuelt, men med tanke på at det å være en Youtuber har blitt en ekte jobb, så er det mange som trenger hode hastigheter, begge veier. Det ser du også resultatet av på bredbåndene vi har sammenlignet.

Hastigheten er ofte de samme opp som ned, men om de er det så kan du også regne med at bredbåndets priser er høyere. Men det er det noe mange er forberedte på å betale.

billig bredbånd, eller godt bredbånd

Vil du ha billig bredbånd, eller godt bredbånd?

Det er jo spørsmålet mange må stille seg, for det er en forskjell der. En distinksjon, for du får ikke det beste bredbåndet på markedet om du ikke er villig til å betale. Så kan det også hende at det rett og slett ikke er noe du anser for å være nødvendig.

Om det er tilfellet så kan du i så fall ignorere alle bredbåndene som har 500 Mbit per sekund, og over det. Det kan for den del også være at de som er på 100 Mbit ikke er nødvendige heller. Men om det er noe du ikke vil ha så kan det være greit å vite at du sannsynligvis kommer til å trenge bedre hastigheter snart. Og har du barn så kan du bare glemme det, med alle laptoper, nettbrett og telefoner som er på et og samme nettverk så sier det seg selv at man trenger god hastighet.

Ny og moderne teknologi

Bredbåndsteknologien har kommet veldig langt siden man hadde de gamle modemene som tok så lang tid å koble opp. Har du i dag fiber? Da vet du hva ekte hastighet faktisk innebærer og det er noe som er veldig imponerende. Det er dog problemer med fiber, ikke med selve hastigheten, men prisen.

Først og fremst må man installere det hjemme. Med mindre det er noe som skjer i ditt nabolag, så koster det veldig mye å bestille og gjøre på egen hånd. Deretter har man prisene for bredbåndsfiber, som kan ofte komme på over 1000 kroner. Men det er dog ingen tvil om at dette er fremtiden for internett og bruken av det.

Store forskjeller i pris.

Se bare på alle selskapene som tilbyr bredbånd, som også har fiber som et alternativ. Det er en stor forskjell fra tidligere, men det er også store forskjeller i pris. Det er ikke for deg som vil ha billig bredbånd for å si det sånn, men for de som ser mot fremtiden så er det en fornuftig investering.

Er det av interesse så kan du også se at vi har sammenlignet de ulike fibertilbyderne, hvorfor de er noe du bør velge, og hva du må betale. Da slipper du å hoppe fra selskap til selskap på egen hånd. Det er jo noe som kan ta veldig lang tid, og sannsynligheten for at du virkelig finner det aller beste tilbudet blir mindre da.

La Billigzonen.eu hjelpe deg, det er tross alt derfor vi er her, og vi har alt du trenger for bredbånd priser, billig bredbånd og all informasjon rundt det!

 

Kombiner TV og bredbånd

Selv om det er færre og færre som ser på Tv på den tradisjonelle måten, så er det fortsatt noe som er ganske populært. Og man ser i større grad at kunder velger å ha en TV- og bredbåndspakke. Da får man flere kanaler tilgjengelige enn man ellers ville gjort, og en relativt god hastighet.

Det er dog ikke noe som er for alle, for om man ikke ser på TV, men heller streamer i stedet, så bør du jo ikke betale hundrevis av kroner i måneden for kanalpakker. Det er dog visse selskap som gjør dette smart, ved at de tilbyr streamingtjenester også, som at du for eksempel vår Viaplay sammen med bredbåndet du har bestilt. Det er en god løsning for alle parter, så vet du også at du har mulighet til å streame 4K innhold med nettverket ditt.

Har du lyst til å ha alt på en plattform og strømlinjeformet, så er dette den beste løsningen for deg.

Vi har inkludert selskap som også tilbyr dette, for å gjøre hele prosessen smidigere og enklere. Det er mange selskap i Norge som tilbyr bredbånd, og det kan være vanskelig å holde oversikt. Noen av dem er ikke så kjente, og tilbyr kanskje løsninger du ikke helt vet om. Her forteller vi deg om priser, hastigheter og andre aspekter av bredbåndstilbudet i Norge. Billig bredbånd, eller dyr, kan du få, og la Billigzonen.eu hjelpe deg!

 

FAQ – Spørsmål og svar

Hva er bredbånd?

Bredbånd er en type internettilgang som gir deg rask og stabil tilgang til internett. Det finnes ulike typer bredbånd, som kabel-TV-bredbånd, DSL-bredbånd og fiberbredbånd, og de ulike typene har forskjellige hastigheter og dekning.

Hvordan får jeg bredbånd?

For å få bredbånd må du ha en bredbåndsmodem og en bredbåndsrouter, som gir deg tilgang til internett via en kabel, et telefonledning eller en trådløs forbindelse. Du kan abonnere på et bredbåndstilbud fra et bredbåndsselskap, og de vil installere alt du trenger og hjelpe deg med å sette opp internettilgangen din.

Hva er hastigheten på bredbåndet mitt?

Hastigheten på bredbåndet ditt avhenger av hvilken type bredbånd du har og hva du har betalt for. Du kan sjekke hastigheten på bredbåndet ditt ved å bruke en hastighetstest på internett. Dette vil gi deg en indikasjon på hvor raskt du kan laste ned og laste opp data via internettilgangen din.

Hva skjer hvis jeg går over min datamengde i et bredbåndsabonnement med dataavtale?