Beste og billigste mobilabonnement i Norge – Alle tjenestene på et sted!

Et mobilabonnement er noe man trenger i disse dager, og det er som oftest mye billigere enn å ha kontantkort. Ikke at det er så veldig lett å finne et godt kontantkort i disse dager uansett. Så gjelder det å finne billige mobilabonnement, og det avhenger i stor grad på hvilket selskap du vil bruke. Det billigste mobilabonnementet er ikke nødvendigvis det beste, men du sparer i hvert fall penger.

Men la oss hjelpe deg med sammenligninger av priser og annen informasjon som kan være nyttig. Da vil du sannsynligvis ha det enklere når du skal velge hvilket abonnement du vil ha.

 

Onecall logo
4.9
Taletid
Fri
Data
1 GB
Opprettelse
0 kr
Pris/mnd.
129 kr
Ingen binding
TaMedData
God dekning og høy hastighet
Bestill
Vi lover deg dekning i nær 99% av tiden, og i 99% av Norge. Bedre blir det ikke. Dette er en annonselink
Talkmore logo
4.8
Taletid
Fri
Data
1 gb
Opprettelse
0 kr
Pris/mnd.
199 kr
Fri tale, SMS og MMS
Data Rollover
Fri bruk i Storbritannia og EU/EØS
Bestill
15 % rabatt til alle under 30 år! Dette er en annonselink
Telia norge logo
4.6
Taletid
Fri
Data
5 GB
Opprettelse
0 kr
Pris/mnd.
299,-
5G-dekning
Bruk mobilen som hjemme i EU
Fri tale, SMS og MMS
Bestill
For deg som bruker mest data på Wifi, men vil ha litt ekstra med data på farten for streaming av musikk og litt filmer og TV-serier. Opptil 220 Mbps hastighet. Dette er en annonselink

Størrelsen på vår kommisjon påvirker sortering – les mer

 

Sammenlign billigste mobilabonnement

De aller fleste av oss ser etter muligheter til å spare litt penger. Det er aldri en dårlig ide, og med tanke på at det finnes så mange forskjellige mobilabonnement så avhenger det litt på hva man er ute etter. Er det data som er det viktigste, eller er det ubegrenset med samtaler? Det spørs på hva selskapet tilbyr også.

For visse selskap tilbyr det ene på en god måte, men gir deg kanskje lite data. Om du bruker telefonen din mye utenfor hjemmet så kan det hendet at du ofte må fylle på. Det er ikke ideelt, og det kan fort koste deg mye. Men det kan også koste om du ikke har ubegrensede minutter. Har du en relativt lav grense som nås nokså raskt så vil det fort koste altfor mye å fylle på. Så det er en balansegang, og det er klart, de beste mobilabonnementene har også de beste vilkårene for deg til å bruke dem.

 beste mobilabonnement

Det beste mobilabonnementet

Dette er på mange måter vanskelig å snakke om, for det er til en viss grad subjektivt. Det er kanskje noen som knapt bruker telefonen til å ringe, og heller bruker Messenger og WhatsApp. Om det er tilfellet så er det naturlig at datamengden er viktigst. Men det bør jo også gjerne være i en kombinasjon med prisen.

For eksempel så er det et selskap som tilbyr 2GB data, og det sier seg selv at ved å se en video på Youtube, så har du brukt det opp. Da får du et billig abonnement, men som egentlig ikke duger til så veldig mye. For å gjøre det lettere for deg så har vi sammenlignet de ulike tjeneste som finnes i Norge.

Da får du oversikten på det du trenger, hvilke selskap det kan være fornuftig å bruke litt tid på å finne ut av om de er for deg. Det kan gjøre underverker når det kommer til å velge hvilket mobilabonnement du til slutt velger.

 

Top 10 beste mobilabonnementene i Norge

Mobilabonnementer kan være en jungle å navigere i, med et stort utvalg av ulike planer og tilbud fra ulike operatører. Det kan være vanskelig å vite hva som er det beste abonnementet for deg og dine behov. Derfor har vi laget en liste over de ti beste mobilabonnementene i Norge, basert på pris, data, samtaler og SMS.

  1. Telenor «Fri Tale»: Dette abonnementet tilbyr ubegrenset samtaler og SMS til alle norske nummer, samt 20 GB data.
  2. Telia «Unlimited»: Med dette abonnementet får du ubegrenset samtaler, SMS og data
  3. ICE «Data XL»: Dette abonnementet gir deg 60 GB data, ubegrenset samtaler og SMS
  4. Lycamobile «All Inclusive»: Med dette abonnementet får du ubegrenset samtaler, SMS og data
  5. Talkmore «Fri Tale + Surf»: Dette abonnementet tilbyr ubegrenset samtaler og SMS, samt 20 GB data
  6. OneCall «Unlimited»: Med dette abonnementet får du ubegrenset samtaler, SMS og data
  7. Get «Mest for pengene»: Dette abonnementet gir deg 20 GB data, ubegrenset samtaler og SMS
  8. Chess «Fri Tale + Surf»: Dette abonnementet tilbyr ubegrenset samtaler og SMS
  9. MyCall «Unlimited»: Med dette abonnementet får du ubegrenset samtaler, SMS og data
  10. Network Norway «Fri Tale + Surf»: Dette abonnementet tilbyr ubegrenset samtaler og SMS, samt 20 GB data

 

Hvordan vil du du bruke ditt mobilabonnement?

Det er som sagt viktig å ha et godt og rimelig mobilabonnement. Husk også at bindingstiden her er relevant. Om du ikke har bindingstid på abonnementet ditt så er det ofte ganske greit å ha, selv om det i visse tilfeller kan innebære at det blir dyrere. Men om du føler at det blir for dyrt, så kan du bare avslutte abonnementet.

 

Rimeligste mobilabonnement 2024

Den luksusen har du ikke om du har 24 måneders bindingstid, så det er noe man bør se på. Databruken du velger bør avhenge på hvor mye data du realistisk sett bruker i måneden. Er det sånn at du er mye hjemme, eller at du ikke bruker Youtube og andre tjenester når du er ute, altfor mye i det minste, så kan 5GB ofte være nok.

Her hos Billigzonen har vi gjort det veldig enkelt for deg å finne frem, og hvor våre sammenligninger er nøyaktige og enkle for deg å tolke. For øvrig er det ikke verdens dårligste råd å se an hva slags rykte et selskap har. Om de har et frynsete rykte, hvor de behandler kunder dårlig eller har dårlig dekning, så er det kanskje greit å se etter noe annet. Uansett hvor billig det er.

 

Hvordan bytter jeg mobilabonnement?

Hvis du ønsker å bytte mobilabonnement, kan det være lurt å følge disse trinnene:

  1. Finn ut hva du ønsker i et mobilabonnement. Tenk gjennom hva du bruker mobilen din til, hvor mye data du trenger, om du ønsker å ha inkludert tale og SMS, og om du vil ha tilgang til spesielle tjenester som musikkstreaming eller TV-kanaler. Dette vil hjelpe deg å finne det riktige abonnementet for deg.
  2. Sammenlign tilbudene fra ulike mobiloperatører. Det finnes mange ulike mobiloperatører i Norge, og de tilbyr ofte forskjellige abonnementer med ulike priser og innhold. Det kan være lurt å sammenligne tilbudene for å finne det beste abonnementet for dine behov.
  3. Kontakt din nåværende mobiloperatør. Før du kan bytte til et annet abonnement, må du avslutte det nåværende abonnementet ditt. Kontakt derfor din nåværende mobiloperatør for å avslutte abonnementet ditt. Det kan være lurt å sjekke om du må betale noen avgifter for å avslutte abonnementet før du bestemmer deg for å bytte.
  4. Velg et nytt mobilabonnement. Når du har avsluttet det nåværende abonnementet ditt, kan du velge et nytt abonnement hos den mobiloperatøren du ønsker. Det kan være lurt å sjekke om det er noen tilbud eller rabatter som gjelder for nye kunder.
  5. Bestill det nye abonnementet. Når du har funnet det abonnementet som passer deg best, kan du bestille det online eller ved å kontakte mobiloperatøren direkte. Du vil da få tilsendt en ny SIM-kort, og du må sette inn dette i mobilen din for å aktivere det nye abonnementet.
  6. Opprett konto hos den nye mobiloperatøren. Når du har aktivert det nye abonnementet, kan du logge deg inn på kontoen din hos den nye mobiloperatøren for å få oversikt over abonnementet ditt og for å gjøre eventuelle endringer.

 

Gjør det lettere å finne et mobilabonnement

Uavhengig om man ønsker det eller ei, så trenger man et mobilabonnement. Man trenger i det minste en telefon i dagens samfunn. Og da er det naturligvis mye som kommer sammen med det. Ved å velge et abonnement som virkelig er giret mot det du liker, og din måte å bruke den på, så får du det beste ut av avtalen du bestemmer deg for å ta.

Det de fleste gjør er nok å prioritere så mye data som mulig. Mange selskap har også alternativet til å gi deg fri data, altså helt ubegrenset, men det koster som oftest ganske mye penger, og er ikke noe alle har muligheten til. Kjøper man det dyreste abonnementet så er det fort vekk sånn at du får alt du trenger, både dekning, fri tale og fri data. Men det er noe man i stor grad må ta seg råd til.

Roaming i Europa.

Husk også å ta en titt på roaming i Europa. For det er noe som knytter seg til det om du bare skal ta en tur over grensa til Sverige. Har du ingen roaming så blir det veldig dyrt med en tur til nabolandet, og generelt i Europa. Visse selskap har gode grenser, mens andre ikke så fullt imponerende.

Hos Billigzone.eu skal vi hjelpe deg med å finne det billigste og beste mobilabonnementet, uansett hva du har råd til og hva du er ute etter. Vi har sammenlignet alle teleselskapene som driver i Norge, og da kan det også hende at du får deg en overraskelse eller to i forhold til hva som tilbys.

Er 5G viktig for deg, eller er du fornøyd med 4G? Vi forteller også om de beste mobilabonnementene som har de høyeste hastighetene. Les igjennom det Billigzonen.eu har å tilby, det vil du nok ikke angre på.

 

Hvordan sjekker jeg dekningen?

Det er viktig å sjekke dekningen før du bestiller et mobilabonnement, slik at du er sikker på at du får god dekning der du bor og bruker mobilen din mest. Det finnes ulike måter å sjekke dekningen på:

  • Bruk dekningstjenesten til den mobiloperatøren du vurderer å velge. De fleste mobiloperatører tilbyr en tjeneste på nettsiden sin der du kan sjekke dekningen i ditt område. Du kan enten taste inn adressen din eller bruke en kartfunksjon for å se dekningen i ditt område.
  • Sjekk dekningen på OpenSignal. OpenSignal er en nettside som samler inn dekningsdata fra brukere over hele verden, og som gir deg en oversikt over dekningen til ulike mobiloperatører.
  • Spør venner og familie om deres erfaringer. Hvis du kjenner noen som bruker det samme mobilabonnementet som du vurderer, kan det være lurt å spørre dem om deres erfaringer med dekningen.
  • Prøv å ringe fra forskjellige steder. Hvis du vil sjekke dekningen på et sted du ofte besøker, kan du prøve å ringe fra det stedet for å se om du får gjennomkobling. Dette kan gi deg en god indikasjon på dekningen på det stedet.

Husk at dekningen kan variere fra sted til sted, så det kan være lurt å sjekke dekningen på flere steder for å få en god oversikt. Det kan også være lurt å sjekke dekningen på ulike tider av døgnet, da dekningen kan variere avhengig av trafikkbelastningen.

 

Hvordan fungerer datapakker?

En datapakke er en mengde data du kan bruke til å surfe på internett, sende e-post, bruke sosiale medier og mye annet via mobilen din. Når du har brukt opp datapakken din, kan du enten kjøpe en ny pakke, eller du kan velge å surfe på internett med lavere hastighet til du når neste måneds datapakke.

Det finnes ulike typer datapakker du kan velge mellom, avhengig av hvilken mobiloperatør du bruker. Noen tilbyr for eksempel pakker med ubegrenset data, mens andre tilbyr pakker med en fast mengde data. Du kan også velge mellom forskjellige priser og hastigheter.

For å bruke en datapakke, må du aktivere den på mobilen din. Dette gjør du ved å logge deg inn på kontoen din hos mobiloperatøren, eller ved å sende en SMS med et bestemt kommando. Når du har aktivert datapakken, kan du surfe på internett så mye du vil, inntil du har brukt opp dataen.

 

Bruk av mobilabonnement i utlandet

Bruk av mobilabonnement i utlandet kan være en praktisk løsning hvis du skal reise til et annet land og vil ha tilgang til mobilen din. Det finnes ulike måter å bruke mobilabonnementet ditt i utlandet på, avhengig av hvilken mobiloperatør du har og hvilken type abonnement du har.

En måte å bruke mobilabonnementet ditt i utlandet på, er å aktivere roaming. Roaming er en tjeneste som gir deg tilgang til mobilnettet i andre land, slik at du kan bruke mobilen din som vanlig. Roaming koster ofte litt ekstra, så det kan være lurt å sjekke prisene hos mobiloperatøren din før du reiser.

En annen måte å bruke mobilabonnementet ditt i utlandet på, er å kjøpe en lokal SIM-kort i det landet du reiser til. Dette kan være en lønnsom løsning hvis du skal være i utlandet i en lengre periode, eller hvis du skal reise til flere land. Da kan du kjøpe et SIM-kort i hvert land, slik at du kan benytte deg av de lokale prisene.

 

OneCall

Det har aldri vært billigere å være OneCall-kunde. Prøv deg frem til abonnementet som er rimeligst for deg. Abonnentene har ingen bindingstid.

 

OneCall har prisvinnende kundeservice, og har Noges mest fornøyde mobilkunder.

 

OneCall har tre produkter som gir provisjon:

  • Prøvekjøp
  • FolkePakka
  • FamiliePakka

 

Besøk OneCall

Annonse

 

Onecall spar penger

 

Talkmore

Historien om Talkmore startet i 2004 med et mål om å tilby enkle og ærlige mobiltjenester til lavest mulig pris. I 2007 ble Talkmore kjøpt opp av Telenor som ga oss mulighet til å kunne tilby dekning og tjenester i verdensklasse – til Talkmore priser!

Høsten 2020 lanserte vi Norges enkleste lavpris-abonnement på strøm, garantert uten påslag og skjulte gebyrer. Et ærlig alternativ i et uoversiktlig og komplisert marked.

Den 1. mars 2021 fusjonerte Dipper med Talkmore og ble til Talkmore Bedrift. Talkmore leverer dermed mobiltjenester til Talkmorepriser til både privat- og bedriftsmarkedet, og strøm til privatmarkedet. Vi har de aller smarteste kundene, og jobber hardt hver dag for å fortjene å beholde dem!

Juli 2021 ble Talkmore sertifisert av Great Place To Work. Sertifiseringen bekrefter at vi som selskap gjør mye riktig, og at våre medarbeidere trives hos oss. Det er vi veldig stolte av!

 

Besøk Talkmore

Annonce

 

FAQ – Spørsmål og svar

Hva er inkludert i et mobilabonnement?

Et mobilabonnement inkluderer vanligvis tale, SMS og data til bruk på mobilen.

Kan jeg bytte mobilabonnement mens jeg har bindingstid?

Det avhenger av vilkårene i ditt nåværende abonnement. Noen ganger kan du bytte, men det kan være gebyrer involvert. Det er best å sjekke med ditt nåværende mobilselskap for å få mer informasjon.